8613564568558

Talanoaga i Faiga Faigata ma Puipuiga i le Fauga o Faupu'ega I lalo o le Vai

Faiga masani faufale

Ona o le saoasaoa o le fausiaina, tulaga mautu lelei ma le itiiti o aafiaga o mea tau le tau, ua faʻaaogaina faʻaputuga faʻavae i lalo o le vai. O le faiga faavae o le fausiaina o faavae faaputuga fau: fausaga fausaga, faataatia casing, vili rig i le nofoaga, kilia le pu pito i lalo, impregnating uamea ballast fale, catheter taofi lona lua, sasaa sima i lalo o le vai ma faamama le pu, faaputuga. Ona o le lavelave o mea taua e aafia ai le lelei o le sasaa o le sima i lalo o le vai, o le sootaga lelei o le fausiaina e masani ona avea ma se tulaga faigata i le pulea lelei o faavae o le faaputuga eleele.

O fa'afitauli masani i le fauina o sima i lalo o le sami e aofia ai: mata'utia le tafe o le ea ma le vai i totonu o le fa'a'au, ma le fa'aputuga. O le sima, palapala po'o le atigipusa e fausia ai se fausaga fa'alatalatala fa'apipi'i o lo'o i ai se slurry fe'avea'i fa'afefeteina, lea e mafua ai ona malepe le fa'aputuga, e afaina ai le lelei o le sima ma mafua ai ona lafoa'i le fa'aputuga ma toe fai; o le umi o le alavai o loo tanumia i totonu o le sima e loloto tele, lea e faateleina ai le vevesi o loo siomia ai ma e le mafai ai ona toso i fafo le alavai, e iu ai i le tulaga o le malepelepe o le faaputuga, lea e le lelei ai le sasaa, ma mafua ai le sima i fafo o le alavai. leiloa le suavai i le aluga o taimi ma leaga; o le fa'aogaina ma le pa'u o le sima ma le maualalo o le oneone ma isi mea e ono poloka ai le alavai, ma i'u ai i le malepelepe o fasipepa. Pe a toe sasaa, e le o taulimaina le suiga o le tulaga i le taimi, ma o se interlayer slurry opeopea o le a aliali mai i totonu o le sima, e mafua ai le gau o le Pile; ona o le faateleina o le taimi faatalitali sima, o le suavai o le sima i totonu o le paipa e sili atu ona leaga, ina ia le mafai ona sasaa masani le sima fefiloi; e le lelei le pusa ma le faʻavae, lea o le a mafua ai le vai i totonu o le puipui faʻapipiʻi, ma mafua ai ona magoto le eleele o loʻo siomia ai ma e le mafai ona faʻamaonia le lelei o le faaputuga; ona o mafuaaga moni faʻafanua ma le le saʻo o le viliina, e mafai ona mafua ai le paʻu o le pu; ona o le sese o le suega pu mulimuli poʻo le paʻu ogaoga o le pu i le faagasologa, o le timu mulimuli ane i lalo o le fale uamea e matua mafiafia, poʻo le maualuga o le sasaa e le o iai, e mafua ai se faaputuga umi; ona o le le faʻaeteete o le aufaigaluega poʻo le sese o le gaioiga, e le mafai ona galue masani le faʻaogaina o le faʻalogo leo, e mafua ai ona le mafai ona faʻatinoina masani le suʻesuʻeina o le ultrasonic o le faʻaputuga.

“E tatau ona sa’o lelei le fa’afefiloi o sima

1. Filifiliga sima

I lalo o tulaga masani. O le tele o le sima o loʻo faʻaaogaina i la matou fausiaina lautele o le silicate masani ma silicate sima. E masani lava, o le taimi faatulagaina muamua e le tatau ona muamua atu nai lo le lua ma le afa itula, ma o lona malosi e tatau ona maualuga atu i le 42.5 tikeri. O le sima o loʻo faʻaaogaina i le fausiaina e tatau ona pasia le suʻega o meatotino faʻaletino i totonu o le fale suʻesuʻe e fetaui ma manaʻoga o le fausiaina moni, ma o le aofaʻi moni o le sima i totonu o le sima e le tatau ona sili atu i le 500 kilokalama i le mita kupita, ma e tatau ona faʻaaogaina faʻamaoni e tusa ai. faatasi ai ma tulaga faatonuina.

2. Filifiliga tuufaatasi

E lua filifiliga moni o fa'apotopotoga. E lua ituaiga o fa'aputuga, tasi o iliili ma'a ma'a nuti. I le faiga tonu o le fausiaina, e tatau ona avea le pebble iliili ma filifiliga muamua. O le lapopoa moni o le fa'aputuga e tatau ona i ai i le va o le 0.1667 ma le 0.125 o le alavai, ma o le mamao la'ititi mai le pa uamea e tatau ona 0.25, ma o le lapopo'a e tatau ona fa'amaonia i totonu ole 40 mm. Ole fua fa'atatau tonu ole sima e tatau ona fa'amautinoa e lelei le fa'aogaina o le sima, ma o le fa'aputuga lelei e sili ona lelei ma iliili gaoa. Ole avanoa moni ole oneone ile sima e tatau ile va ole 9/20 ma le 1/2. Ole fua ole vai ile pefu e tatau ile va ole 1/2 ma le 3/5.

3. Fa'aleleia atili le fa'atinoina

Ina ia faʻateleina le faʻaogaina o le sima, Aua le faʻaopoopoina isi mea faʻafefiloi i le sima. O fa'afefiloi sima o lo'o fa'aaogaina i lalo ole vai e aofia ai le fa'aitiitia o le vai, fa'asa'oloto lemu ma mea e fa'amalosia ai le lamala. Afai e te manaʻo e faʻaopoopo mea faʻafefiloi i le sima, e tatau ona e faia suʻega e iloa ai le ituaiga, aofaʻi ma le faʻagasologa o le faʻaopoopoina.

I se faapuupuuga, o le fua fa'afefiloi sima e tatau ona talafeagai mo le sasaa i lalo o le vai i totonu o le alavai. Ole fua fa'afefiloi sima e tatau ona talafeagai ina ia lava le palasitika ma le felagolagoma'i, lelei le suavai i totonu o le alavai i le taimi o le liligiina ma e le mafai ona tu'ueseeseina. I le tulaga masani, a maualuga le malosi o le sima i lalo o le sami, o le a lelei foi le tumau o le sima. O lea mai le malosi o le sima E tatau ona faʻamautinoa le lelei o le sima e ala i le iloiloina o le sima sima, o le aofaʻiga atoa o le aofaʻi moni o le sima ma le vai, o le faʻatinoga o faʻaopoopoga doping eseese, ma isi. maualuga atu nai lo le malosi fuafuaina. E tatau ona talafeagai le taimi e fa'afefiloi ai sima ma ia tutusa le fa'afefiloi. Afai e le tutusa le fa'afefiloi po'o le fa'afefe o le vai i le taimi o le fa'afefiloiina o sima ma felauaiga, e leaga le sua sima ma e le mafai ona fa'aaogaina.

“O le sasaa muamua o mea e manaʻomia

O le aofaiga muamua o le sasaa o le sima e tatau ona mautinoa o le loloto o le alavai na tanumia i totonu o le sima pe a uma ona sasaa le sima e le itiiti ifo i le 1.0m, ina ia paleni le koluma sima i totonu o le alavai ma le palapala palapala i fafo atu o le paipa. O le aofaiga muamua o le sasaa o le sima e tatau ona fuafua i le faʻatusatusaga e tusa ai ma le fua faʻatatau.

V=π/4(d 2h1+kD 2h2)

O le V o le sima muamua e sasaa le voluma, m3;

h1 o le maualuga e mana'omia mo le koluma sima i totonu o le alavai e faapaleni ai le mamafa ma le palapala i fafo atu o le alavai:

h1=(h-h2)γw /γc, m;

h o le loloto o le viliina, m;

h2 o le maualuga o le sima i fafo atu o le alavai pe a uma le sasaa muamua o le sima, e 1.3~1.8m;

γw o le mafiafia palapala, e 11~12kN/m3;

γc o le mafiafia sima, e 23~24kN/m3;

d o le lautele totonu o le alavai, m;

D o le lautele o le pu faaputuga, m;

k o le sima fa'atumu fa'atumu, o le k =1.1~1.3.

O le voluma muamua o le sasaa e matua taua tele i le lelei o le faaputuga lafo-i-nofoaga. O le sasaa muamua o le voluma talafeagai e le gata ina mafai ona faʻamautinoa le lelei o le fausiaina, ae faʻamautinoa foi o le loloto o le paipa tanu sima e fetaui ma manaʻoga pe a uma ona faʻatumu le faʻafefe. I le taimi lava e tasi, o le sasaa muamua e mafai ona faʻaleleia lelei le gafatia o le faʻavae faʻaputuga e ala i le faʻafefeina o le palapala i le pito i lalo o le pu, o lea e tatau ai ona matua manaʻomia le voluma muamua.

“Liligiina le saoasaoa pulea

Muamua, au'ili'ili le faiga o le liuaina o le mamafa mate a le tino faupu'e malosi e fa'asalalau atu i le palapala palapala. O le fegalegaleaiga o le faupu'e-leele'ele o fa'aputuga fa'aputu e amata ona fa'atupu pe a sasaa le sima tino fa'aputu. O le sima muamua na sasaa e faasolosolo malie lava ona mafiafia, oomi, ma to'a i lalo o le mamafa o le sima na sasaa mulimuli ane. O lenei suiga e fa'atatau i le 'ele'ele e fa'atatau i le tete'e a'e o le fa'aele'ele o lo'o siomia ai, ma o le mamafa o le tino fa'aputu e faasolosolo malie lava ona fa'afeiloa'i i luga o le palapala e ala i lenei tete'e. Mo faaputuga e sasaa vave, pe a sasaa uma le sima, e ui lava e leʻi faʻapipiʻi muamua le sima, e faʻaauau pea ona aʻafia ma faʻapipiʻi i le taimi e sasaa ai ma ulu i totonu o le eleele o loʻo siomia ai. I le taimi nei, o le sima e ese mai vai masani, ma o le pipii i le palapala ma lona lava faʻafefete faʻamalosi ua fausia ai le tetee; a'o fa'aputuga fa'ase'e le sasaa, talu ai o le sima e latalata i le tulaga muamua, o le a sili atu le tetee i le va ma le puipui o le palapala.

O le fua faatatau o le mamafa mate o fa'aputuga ga'o ua fa'asolo atu i le fa'afanua o lo'o siomia ai e feso'ota'i tonu lava ma le saoasaoa o le sasaa. O le saoasaoa o le sasaa vave, o le laʻititi o le mamafa o loʻo faʻafeiloaʻi i luga o le eleele i tafatafa o le faaputuga; o le fa'agesegese o le sasa'aina o le saosaoa, o le tele fo'i lea o le mamafa o lo'o tu'uina atu i le fa'aele'ele o lo'o siomia ai le faaputuga. O le mea lea, o le faʻateleina o le saoasaoa o le sasaa e le gata ina faia se sao lelei i le faʻamautinoaina o le tutusa o le sima o le tino o le faaputuga, ae faʻatagaina foi le mamafa o le tino o le faaputuga e teuina atili i le pito i lalo o le faaputuga, faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻalavelave faʻafefe. faataamilo i le faaputuga, ma le malosi o le tali atu i le pito i lalo o le faaputuga e seasea faʻaaogaina i le faʻaaogaina i le lumanaʻi, lea e iai se sao i le faʻaleleia atili o le faʻafitauli o le faʻaputuga faavae ma le faʻaleleia o le faʻaaogaina o aafiaga.

Ua fa'amaonia e le fa'ata'ita'iga o le vave ma fa'alelei le galuega sasa'aina o se fa'aputuga, o le lelei fo'i lea o le fa'aputuga; o le tele o faʻatuai, o le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a tupu, o lea e tatau ai ona ausia vave ma faʻaauau le sasaa.

O le taimi e sasaa ai faaputuga taitasi e pulea e tusa ai ma le taimi faatulagaina muamua o le sima muamua, ma e mafai ona faʻaopoopoina se faʻalavelave i se aofaiga talafeagai pe a manaʻomia.

“Ia pulea le loloto o le alavai

I le taimi o le liligiina o sima i lalo o le vai, afai o le loloto o le alavai o loʻo tanumia i totonu o le sima e feololo, o le sima o le a sosolo tutusa, lelei le mamafa, ma o lona luga o le a matua mafolafola; i se isi itu, afai e salalau le sima e le tutusa, o le maualuga o le pito i luga e tele, e faigofie ona faʻasalalau ma vavae ese, e aʻafia ai le lelei, o lea e tatau ai ona pulea le loloto o le tanuga talafeagai e faʻamautinoa ai le lelei o le tino o le faaputuga.

O le loloto o le tanumia o le alavai e telē tele pe laʻititi foi, o le a afaina ai le lelei o le faaputuga. A la'ititi tele le loloto o lo'o tanumia, o le a faigofie ona fuli e le sima le sima i totonu o le pu ma ta'avale i le palapala, ma mafua ai le palapala po'o le fa'aputu fo'i. E faigofie foi ona toso le alavai mai le sima i le taimi o le taotoga; pe a tele tele le loloto tanumia, e matua tele lava le sima e tete'e ai, ma e le mafai e le sima ona tulei i luga i se tulaga tutusa, ae na o le tulei i luga i luga o le puipui pito i fafo o le alavai e latalata i le pito i luga ma agai atu i le itu e fa. E faigofie fo'i ona ta'avale le palapala i le tino o le faaputuga, ma maua ai se li'o o le sima maualalo, e afaina ai le malosi o le tino o le faaputuga. E le gata i lea, pe a tele le loloto o le tanumia, e le gaoioi le sima pito i luga mo se taimi umi, e tele le gau o le paʻu, ma e faigofie ona mafua ai faʻalavelave faʻalavelave faʻaputu e mafua mai i le poloka o paipa. O le mea lea, o le loloto tanumia o le alavai e masani ona pulea i totonu o le 2 i le 6 mita, ma mo le tele-diamita ma faʻaputu umi, e mafai ona pulea i totonu o le va o le 3 i le 8 mita. E tatau ona sii soo ma aveese le faagasologa o le sasaa, ma e tatau ona fua saʻo le maualuga o le sima i totonu o le pu aʻo leʻi aveese le alavai.

“Ia pulea le taimi e faamama ai pu

A maeʻa le pu, e tatau ona faia le isi faʻagasologa i le taimi. A maeʻa ona talia le faʻamamaina o le pu lona lua, e tatau ona faia le sasaa o sima i se taimi vave e mafai ai, ma e le tatau ona umi tele le taimi faʻagata. Afai e umi tele le taimi stagnation, o le a pipii atu vaega malo i le palapala i le puipui o le pu e fausia ai se paʻu palapala mafiafia ona o le permeability patino o le palapala puipui puipui. O le pa'u palapala e fa'afefeteina i le va o le sima ma le puipui o le palapala i le taimi e sasaa ai le sima, lea e i ai se aafiaga lubricant ma faʻaitiitia ai le feteʻenaʻiga i le va o le sima ma le puipui palapala. E le gata i lea, afai e susu le puipui o le palapala mo se taimi umi, o nisi o meatotino o le palapala o le a suia foi. E ono fulafula nisi o palapala eleele ma o le a faaitiitia le malosi, lea o le a aafia ai foi le gafatia o le faaputuga. O le mea lea, i le taimi o le fausiaina, e tatau ona mulimulitaʻia manaʻoga o faʻamatalaga, ma o le taimi mai le faʻavaeina o pu i le sasaa o sima e tatau ona faʻapuupuuina i le tele e mafai ai. A maeʻa ona faʻamamaina le pu ma faʻamaonia, e tatau ona sasaa le sima i se taimi vave e mafai ai i totonu ole 30 minute.

“Pule le lelei ole sima ile pito i luga ole faaputuga

Talu ai ona o le uta pito i luga o loʻo tuʻuina atu i le pito i luga o le faaputuga, o le malosi o le sima i le pito i luga o le faaputuga e tatau ona fetaui ma manaʻoga mamanu. Pe a sasaa latalata i le maualuga o le faaputuga pito i luga, e tatau ona pulea le aofaʻi o le sasaa mulimuli, ma e mafai ona faʻaitiitia le paʻu o le sima ina ia sili atu le maualuga o le sasaa o le sima i le pito i luga o le faaputuga nai lo le maualuga fuafuaina. o le pito i luga o le faaputuga i le tasi le lautele o le faaputuga, ina ia mafai ona ausia manaoga o le maualuga o le mamanu pe a uma ona aveese le slurry layer i le pito i luga o le faaputuga, ma o le malosi o le sima i le pito i luga o le faaputuga e tatau ona fetaui ma le mamanu. manaoga. O le maualuga o le sasaa i luga ole lapopoa ma faʻaputu uumi e tatau ona mafaufau lelei e faʻatatau ile umi o le faaputuga ma le lautele o le faaputuga, ma e tatau ona lapoʻa atu nai lo faʻaputu masani, aua o le tele-tele ma sili atu le umi. e umi se taimi e sasaa ai faaputuga, ma faaputuputu mafiafia le palapala ma le slurry opeopea, lea e taofia ai le maea fua mai le faigata ona faamasino saʻo luga o le palapala mafiafia po o le sima ma mafua ai le le fuaina. Pe a toso i fafo le vaega mulimuli o le paipa taʻiala, e tatau ona faʻagesegese le saoasaoa o le tosoina e puipuia ai le palapala mafiafia o loʻo faʻafefe i le pito i luga o le faaputuga mai le oomi i totonu ma fausia ai se "palapala palapala".

I le faagasologa o le sasaa o sima i lalo o le vai, e tele soʻotaga e tatau ona gauai atu ina ia mautinoa ai le lelei o faaputuga. I le taimi o le fa'amamaina o pu lona lua, e tatau ona fa'atonutonu fa'ailoga fa'atinoga o le palapala. O le palapala palapala e tatau ona i ai i le va o le 1.15 ma le 1.25 e tusa ai ma le palapala palapala eseese, o le oneone e tatau ona ≤8%, ma le viscosity e tatau ona ≤28s; o le mafiafia o le palapala i le pito i lalo o le pu e tatau ona fuaina saʻo aʻo leʻi sasaa, ma e mafai ona faia le sasaa pe a fetaui ma manaʻoga mamanu; le feso'ota'iga o le alavai e tatau ona sa'o ma fa'amaufa'ailogaina, ma e tatau ona fa'ata'ita'iina le fa'amalositino a'o le'i fa'aaogaina mo se vaitaimi. O le mamafa o loʻo faʻaaogaina mo le suʻega o le mamafa e faʻavae i luga o le maualuga o le mamafa e mafai ona tupu i le taimi o le fausiaina, ma o le mamafa o le faʻamalosi e tatau ona oʻo i le 0.6-0.9MPa; a'o le'i sasaa, ina ia fa'ataga le fa'amalo lelei o le vai, o le mamao i le va o le pito i lalo o le alavai ma le pito i lalo o le pu e tatau ona pulea i le 0. 3 ~ 0.5m. Mo fa'aputu ma le lautele masani e itiiti ifo i le 600, o le mamao i le va o le pito i lalo o le alavai ma le pito i lalo o le pu e mafai ona fa'atuputeleina lelei; a'o le'i sasaa le sima, 0.1~0.2m3 o le 1:1.5 sima sima e tatau ona sasaa muamua i totonu o le faga, ona sasaa lea o le sima.

E le gata i lea, i le taimi o le sasaa, pe a le tumu le sima i totonu o le alavai ma ulu atu le ea, o le sima mulimuli ane e tatau ona tui lemu i totonu o le faga ma alavai e ala i le ala. E le tatau ona sasaa le sima i totonu o le alavai mai luga e aloese ai mai le fausia o se taga ea maualuga maualuga i totonu o le alavai, oomi ese paʻu i le va o vaega o paipa ma mafua ai ona tafe le alavai. I le taimi o le liligiina, e tatau i se tagata tuuto ona fuaina le maualuga o le maualuga o le sima i totonu o le pu, faʻatumu le faʻamaumauga o le sasaa o le sima i lalo o le vai, ma faʻamaumau uma faaletonu i le faagasologa o le sasaa.

“Faafitauli masani ma fofo

1. palapala ma vai i totonu o le alavai

O le palapala ma le vai i totonu o le alavai o lo'o fa'aaogaina mo le sasa'aina o sima i lalo o le sami ose fa'afitauli masani o le lelei o le faufale i le fausiaina o fa'aputu i totonu. O le mea taua tele o le taimi e sasaa ai le sima, palapala palapala i totonu o le alavai, o le sima e faʻaleagaina, faʻaitiitia le malosi, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma mafua ai le leaka. E mafua ona o mafuaaga nei.

1) O le faʻaagaga o le vaega muamua o le sima e le lava, pe e ui lava e lava le faʻaagaga o le sima, o le mamao i le va o le pito i lalo o le alavai ma le pito i lalo o le pu e tele tele, ma o le pito i lalo o le alavai e le mafai ona tanumia pe a uma. e pa'ū le sima, ina ia sao mai le palapala ma le vai mai le pito i lalo.

2) E le lava le loloto o le alavai ua fa'aofi i totonu o le sima, ina ia fa'afefiloi ai le palapala i totonu o le alavai.

3) E le fufusi le sooga alavai, o le paʻu paʻu i le va o sooga o loʻo faʻapipiʻiina matala e le pusa vaalele maualuga o le alavai, pe malepe le uelo, ma tafe le vai i totonu o le sooga poʻo le faʻafefe. Ua toso tele le alavai, ma oomi le palapala i totonu o le paipa.

Ina ia aloese mai le palapala ma le vai e ulu atu i le alavai, e tatau ona faia muamua ni faiga talafeagai e puipuia ai. O faiga puipuia autu e pei ona taua i lalo.

1) O le aofaʻi o le vaega muamua o le sima e tatau ona fuafua e ala i le faʻatusatusaina, ma ia lava le aofaʻi ma le malosi i lalo e tatau ona faʻatumauina e lafoai ai le palapala mai le alavai.

2) O le gutu alavai e tatau ona tausia i se mamao e le itiiti ifo i le 300 mm i le 500 mm mai le pito i lalo o le tootoo.

3) O le loloto o le alavai o loʻo tuʻuina i totonu o le sima e tatau ona tausia ia le itiiti ifo i le 2.0 m.

4) Fa'alogo lelei i le fa'atonutonuina o le saosaoa o le sasaa i le taimi e sasaa ai, ma fa'aaoga masani le samala (uati) e fua ai le sima sima. E tusa ai ma le fuaina o le maualuga, fuafua le saoasaoa ma le maualuga o le tosoina i fafo o le faagaau taiala.

Afai o le vai (palapala) e ulufale i totonu o le taʻiala taʻiala i le taimi o le fausiaina, e tatau ona vave iloa le mafuaʻaga o le faʻalavelave ma e tatau ona faʻaaogaina metotia togafitiga nei.

1) Afai e mafua mai i mafuaʻaga muamua poʻo lona lua o loʻo taʻua i luga, afai o le loloto o le sima i le pito i lalo ole ala e itiiti ifo i le 0.5 m, e mafai ona toe tuʻu le vai e sasaa ai le sima. A leai, e tatau ona toso ese le paipa taʻiala, o le sima i le pito i lalo o le alavai e tatau ona faʻamama i fafo i se masini faʻafefe ea, ma e tatau ona toe sasaa le sima; po'o se paipa ta'iala ma se ufiufi pito i lalo e mafai ona fa'agaoioi e tatau ona fa'aofi i totonu o le sima ma toe sasaa le sima.

2) Afai e mafua mai i le mafuaaga lona tolu, e tatau ona toso ese le slurry taiala paipa ma toe faaofi i totonu o le sima e tusa ma le 1 m, ma o le palapala ma le vai i le slurry taiala paipa e tatau ona mitiia i fafo ma tafe i se suction palapala. pamu, ona faaopoopo lea o le polo e le susu e toe sasaa ai le sima. Mo le sima toe sasaa, e tatau ona faateleina le fua sima i papatusi muamua e lua. A uma ona sasaa le sima i totonu o le faagaau taiala, e tatau ona sii teisi le paipa taiala, ma o le polo pito i lalo e tatau ona oomi i fafo e le mamafa mate o le sima fou, ona faaauau ai lea o le sasaa.

2. poloka paipa

I le taimi o le sasaa, afai e le mafai e le sima ona alu i lalo i le alavai, e taʻua o le paipa poloka. E lua mataupu o le poloka o paipa.

1) A amata ona sasaa le sima, e pipii le vai i totonu o le alavai, ma mafua ai se faʻalavelave le tumau o le sasaa. O mafuaʻaga e: o le vai (polo) e leʻo faia ma faʻagaoioia i lapopoa masani, o le eseesega o le lapopoa e tele naua, ma o loʻo pipii i le alavai ma e le mafai ona faʻafefe i fafo; a'o le'i tu'u i lalo le alavai, e le'i fa'amama atoatoa le toega sima i luga o le puipui i totonu; ua tele naua le pa'u o le sima, ua le lelei le galue, ma ua oomi le oneone i le va o le vai (polo) ma le alavai, ina ia le mafai ona alu i lalo le tapu vai.

2) Ua poloka le ala sima i le sima, e le mafai ona alu i lalo le sima, ma e faigata ona sasaa malie. O mafuaaga o le: o le mamao i le va o le gutu o le alavai ma le pito i lalo o le pu e laititi tele pe o loʻo tuʻuina i totonu o le palapala i le pito i lalo o le pu, e faigata ai ona oomi le sima mai le pito i lalo o le paipa; e le lava le a'afiaga o le sima i lalo po'o le pa'u o le sima e la'ititi tele, o le sima e lapo'a tele, o le oneone e la'ititi tele, leaga le sua, ma e faigata ona pa'u le sima; o le va i le va o le sasaa ma le fafaga e umi tele, o le sima e mafiafia, faʻaitiitia le sua, pe faʻamaʻa.

Mo tulaga e lua o loʻo i luga, auʻiliʻili mafuaʻaga o loʻo tupu ma faia ni puipuiga lelei, e pei o le gaosiga ma le gaosiga o le tele o le vai e tatau ona faʻamalieina manaʻoga, e tatau ona faʻamama le alavai aʻo leʻi sasaa le sima, o le faʻafefiloi lelei ma le sasaa taimi o le. o le sima e tatau ona matua faʻatonutonuina, o le mamao i le va o le alavai ma le pito i lalo o le pu e tatau ona fuafua, ma le aofaʻi o le sima muamua e tatau ona saʻo le fuafuaina.

Afai e tupu se paipa poloka, iloilo le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma suʻesuʻe po o le a le ituaiga paipa o loʻo i ai. O auala nei e lua e mafai ona faʻaaogaina e taulimaina ai le ituaiga o paipa o loʻo poloka: afai o le ituaiga muamua lea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona taulimaina e ala i le tamping (poloka i luga), faʻafefe, ma le faʻamavaeina (ogatotonu ma lalo poloka). Afai o le ituaiga lona lua, e mafai ona uelo pa'u u'amea umi e fafao ai le sima i totonu o le paipa e pa'u ai le sima. Mo le poloka paipa laiti, e mafai ona fa'aoga le crane e lulu ai le maea paipa ma fa'apipi'i se vibrator fa'apipi'i ile gutu paipa e pa'u ai le sima. Afai e le mafai lava ona pa'u, e tatau ona vave toso ese le paipa ma talepe vaega i lea vaega, ma e tatau ona faamamaina le sima i totonu o le paipa. Ole galuega sasaa e tatau ona toe faia e tusa ai ma le auala e mafua mai i le mafuaaga lona tolu o le tafe o le vai ile paipa.

3. Tanumia paipa

E le mafai ona toso ese le paipa i le taimi o le sasaa pe le mafai foi ona toso ese le paipa pe a maeʻa le sasaa. E masani ona taʻua o le tanumia o paipa, lea e masani ona mafua ona o le tanumia loloto o le paipa. Ae ui i lea, o le taimi o le sasaa e umi tele, o le paipa e le o gaoioi i le taimi, pe o pa uʻamea i luga o le paʻu uʻamea e leʻo uʻu lelei, ma o le paipa e faʻafefe ma faʻasalalau i le taimi o le tautau ma sasaa o sima, ma pipii le paipa. , o le mafuaaga foi lea o le tanumia o paipa.

Faiga puipuia: Pe a sasaa le sima i lalo o le vai, e tatau ona tofia se tagata faapitoa e fuaina e le aunoa le loloto tanumia o le alavai i totonu o le sima. E masani lava, e tatau ona pulea i totonu ole 2 m~6 m. A sasaa le sima, e tatau ona lulu teisi le alavai ina ia taofia ai le pipii i le sima. O le taimi e sasaa ai le sima e tatau ona faapuupuuina i le tele e mafai ai. Afai e mana'omia le fa'alavelave, e tatau ona toso le alavai i le loloto aupito maualalo. Aʻo leʻi tuʻuina i lalo le paʻu uʻamea, siaki pe o loʻo mautu le uʻamea ma e le tatau ona i ai se faʻailoga tatala. Pe a maua le pa uamea ua matala i le taimi o le tuʻuina i lalo o le alavai, e tatau ona faʻasaʻo ma faʻamalosi mau i le taimi.

Afai na tupu le fa'alavelave paipa tanumia, e tatau ona vave si'i a'e le alavai e se crane tele tone. Afai e le mafai lava ona toso ese le alavai, e tatau ona faia ni faiga e toso malosi ai le alavai, ona taulimaina lea i le auala lava e tasi e pei o le faaputuga ua gau. Afai e le'i fa'amaua muamua le sima ma e le'i fa'aitiitia fo'i le suaisa pe a tanumia le alavai, e mafai ona mitiia i fafo le palapala o lo'o totoe i luga o le sima i se pamu palapala, ona toe tu'u i lalo lea o le alavai ma toe fa'asusu. sasaa i le sima. O le togafitiga i le taimi o le sasaa e tutusa ma le mafuaaga lona tolu o le vai i totonu o le alavai.

4. Le lava le sasaa

O le le lava o le sasaa e taua foi o le faaputuga pupuu. O le mafuaʻaga o le: a maeʻa le sasaa, ona o le paʻu o le gutu o le pu poʻo le mamafa tele o le palapala ile pito i lalo, o le toega o le slurry e mafiafia tele. E lei fuaina e le au faufale le sima i le samala, ae na latou manatu sese ua sasaa le sima i le maualuga ua fuafuaina o le pito i luga o le faaputuga, ma iu ai i se faalavelave na mafua ona o le sasaa puupuu o le faaputuga.

O faiga puipuia e aofia ai vaega nei.

1) O le pu o le gutu e tatau ona tanumia e tusa ai ma manaʻoga o faʻamatalaga e puipuia ai le gutu o le pu mai le paʻu, ma e tatau ona taulimaina le faʻalavelave o le gutu i le taimi i le faagasologa o le viliina.

2) A maeʻa le faʻaputuga, e tatau ona faʻamamaina le palapala i le taimi e faʻamautinoa ai o le mafiafia o le palapala e fetaui ma manaʻoga o faʻamatalaga.

3) Faʻatonutonu lelei le mamafa o le palapala o le puipui puipui puipui ina ia pulea le mamafa o le palapala i le va o le 1.1 ma le 1.15, ma le mamafa o le palapala i totonu ole 500 mm ole pito i lalo ole pu aʻo leʻi sasaa le sima e tatau ona itiiti ifo i le 1.25, o le oneone ≤ 8%, ma le viscosity ≤28s.

Ole auala ole togafitiga e fa'alagolago ile tulaga fa'apitoa. Afai e leai se vai o le eleele, e mafai ona eli i fafo le ulu o le faaputuga, o le slurry opeopea ma le palapala e mafai ona togi lima e faʻaalia ai le sooga sima fou, ona mafai lea ona lagolagoina le fomu mo le faʻapipiʻiina o faaputuga; afai o loʻo i totonu o le eleele, e mafai ona faʻalautele le pusa ma tanumia 50 cm i lalo ifo o le sima muamua, ma e mafai ona faʻaogaina le pamu palapala e faʻafefe ai le palapala, aveese le lapisi, ona fufulu lea o le ulu o le faaputuga mo le faʻapipiʻi faʻaputu.

5. Faupuega gau

O le tele lava o i'uga lona lua e mafua mai i fa'afitauli o lo'o i luga. E le gata i lea, ona o le le atoatoa o le faamamaina o le pu po o le umi tele o taimi e sasaa ai, o le vaega muamua o le sima ua muai seti ma ua faaitiitia le suavai, ma o le sima faaauau e malepe i luga o le vaega pito i luga ma siitia, o lea o le ai ai le palapala ma le pala i totonu. lua vaega o sima, ma e oo lava i le faaputuga atoa o le a sanuisi i palapala ma slag e fausia ai se faaputuga malepelepe. Mo le puipuia ma le puleaina o faaputuga malepelepe, e sili ona manaʻomia le faia o se galuega lelei i le puipuia ma le puleaina o faʻafitauli o loʻo i luga. Mo faaputuga malepelepe na tupu, e tatau ona suʻesuʻeina faʻatasi ma le matagaluega agavaa, iunite mamanu, faʻainisinia vaavaaia ma le taʻitaʻi maualuga o le iunite faufale e tuʻuina atu auala faʻapitoa ma mafai ona togafitia.

E tusa ai ma aafiaga ua mavae, o metotia togafitiga nei e mafai ona faʻaaogaina pe a tupu faʻaputuga gau.

1) A maeʻa ona malepelepe le faʻaputuga, afai e mafai ona ave i fafo le paʻu uamea, e tatau ona ave i fafo vave, ona toe faʻaaogaina lea o le pu ma se faʻataʻitaʻiga. A maeʻa ona faʻamama le pu, e tatau ona tuʻu i lalo le pusa uamea ma toe sasaa le sima.

2) Afai ua gau le faaputuga ona o le poloka o paipa ma o le sima sasaa e leʻi faʻamaʻaʻaina muamua, pe a uma ona aveese le alavai ma faʻamama, o le pito i luga o le pito i luga o le sima sasaa e fuaina i se samala, ma le tele o le faga ma alavai ua sa'o le fuafuaina. O le alavai e tuutuu i lalo i se tulaga 10 cm i luga aʻe o le pito i luga o le sima sasaa ma faaopoopo i ai se tapuni polo. Fa'aauau ona sasaa le sima. A fa'atumu e le sima i totonu o le fa'alava le alavai, oomi le alavai i lalo ifo o le pito i luga o le sima ua sasaa, ma fa'amae'a ai le fa'aputuga fa'asusu susū.

3) Afai e malepe le faaputuga ona o le paʻu poʻo le alavai e le mafai ona toso ese, e mafai ona tuʻuina atu se fuafuaga faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi ma le iunite mamanu faʻatasi ma le lipoti lelei o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma e mafai ona faʻapipiʻi faaputuga i itu uma e lua o le. o le faaputuga muamua.

4) Afai e maua se faaputuga malepelepe i le taimi o le suʻesuʻega o le tino, ua fausia le faaputuga i le taimi nei, ma e mafai ona faʻatalanoa le iunite e suʻesuʻe le auala togafitiga o le faʻamalosia o le grouting. Mo fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i fa'amatalaga talafeagai mo le fa'amalosia o fa'avae fa'aputuga.


Taimi meli: Iul-11-2024